Als douchen nu ook al niet meer gezond is!…

Het ene onderzoek spreekt vaak het andere tegen.

Enerzijds blijkt leidingwater drinken beter dan spuitwater, anderzijds blijkt het douchen met leidingwater niet echt heilzaam te zijn voor je lichaam.

Douchen gezond

Dermatologen krijgen regelmatig patiënten over de vloer die klagen over een geïrriteerde huid, rode vlekken en aanhoudende jeuk. Ze hebben het raden naar het hoe en waarom van deze ongemakken. De gespecialiseerde artsen stellen nu dat douchen in vele gevallen de oorzaak is.

[related-posts]

Dat leidingwater kalk en chloor bevat, wisten we al, maar er zitten ook zware metalen en andere vervuilende stoffen in. Weliswaar in minieme hoeveelheden, maar douchen met warm water doet de poriën van de huid openen en daardoor wordt die ‘vuiligheid’ rechtstreeks opgenomen in de onderliggende weefsels.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]De dermatologen kunnen ‘het douchegedrag’ vaak meteen herkennen aan de droge, ruwe huid van hun patiënten.[/highlight]

[related-posts]

Dat zijn meestal mannen, omdat die niet zoveel aandacht besteden aan huidzalfjes of de weldadige werking van een goede douchegel.

Of je nu van het bestaan afwist of niet, via internet of in een natuurwinkel kun je terecht voor een ‘douchefilter’. Dit hebbeding kan in een mum van tijd je huidprobleempjes verhelpen. Eén filterpatroon gaat zes maanden tot één jaar mee, en de systemen passen op de meeste douchekranen. Succes ermee!