9 redenen waarom verple(e)g(st)ers het grootste respect verdienen

0
507

Helden zonder cape.

Als we een ongeval hebben of ziek zijn, vertrouwen we op de kennis van de dokter en bidden we eventueel tot een God. Eens we genezen zijn, zijn het ook deze twee aan wie we onze dank betuigen. Maar wie we vaak vergeten om te bedanken, is het team van verplegers en verpleegsters. Zij dragen minder eindverantwoordelijkheid dan de dokters, maar toch zijn zij ook de mensen die elke werkdag klaarstaan om strijd te leveren op leven en dood. Het maakt hun job niet alleen fysiek, maar ook emotioneel zeer zwaar. Om deze 9 redenen verdienen ze eindeloos respect:

1. Geen enkel lichaamsdeel is taboe voor hen.

Ze hebben al elk deel van ons lichaam gezien in de meest bizarre situaties. Penissen en vagina’s zijn nog amper iets seksueels voor hen.

Bonne semaine à tous et toutes mes ami(e)s infirmier/infirmière. #nursesweek #nursememe #nursesrock

A post shared by Caroline Garvie (@carogarvie) on

2. Er is geen situatie die ze niet aankunnen.

Van alle zaken en substanties waar ze mee in contact komen, zijn poep en pis misschien nog de minst erge. En die doen velen al gruwelen. Niet alle mensen hebben met andere woorden het juiste karakter om elke dag met lichaamssappen in aanraking te moeten komen. Voor verplegers en verpleegsters is het dagelijkse kost.

3. Ze werken op elk moment: weekends, nachten en feestdagen.

Verlof krijgen tijdens de feestdagen? Hoe kan dat zelfs?

#Repost @medjobbers with @repostapp ・・・ Double Tap If You're a Night Shift Hero ! 😂😂😂….If you are a Med Staff and LOVE funny Medical humor👉 😂 😆😂 Follow Our Facebook and Instagram Page! @medjobbers ⚠ (LIKE & SHARE any POST‼)💉💊🏥 (DOUBLE TAP and tag 3 friends 💉👇👇👇) ——————————— Follow @medjobbers for more Humor Pic/ Videos👇 #medstaff #medjobbers #nurse #nurses #nursing #nursingschool #nursingstudent #nursehumor #medicalschool #medschool #murse #nursesrock #nurselife #nurseproblems #nurseonduty #nursingschoolproblems #nursinglife #nightnurse #registerednurse #ilovenurses #nursememe #nursesbelike #nursinglife #NursesWeek #lifeofanurse #murses #nurseshelpingnurses #nursepractitoner #nursesofinstagram #nurselife🔥….🚨💥TAG a Med Staff💥👈….

A post shared by Nurse✌❤♏ RN (@09nrh09) on

(lees verder op de volgende pagina)

4. Ze moeten voortdurend volwassen mensen omdraaien, opheffen en verplaatsen. Zelfs als die zwaarder zijn dan ze zelf zijn.

Terwijl de dokters iets onleesbaars op een papiertje kribbelen, mogen zij het zware werk doen.

#nurselife #nursehumor #nursememe

A post shared by Annie Hogge (@one.and.only._annie_) on

5. Hun shiften duren niet alleen erg lang (soms zelfs 12 uur aan een stuk), ze krijgen tussendoor ook amper tijd om te rusten.

En als ze dan eindelijk een moment gevonden hebben om pauze te nemen, is er toch weer een patiënt die op de knop gedrukt heeft. Het houdt nooit op.

6. De reden hiervoor is dat ze vaak onderbemand aan de slag moeten.

Daarbij kan het werk niet naar de volgende dag verschoven worden. Iedereen moet nu eenmaal verzorgd worden, zonder uitzondering.(lees verder op de volgende pagina)

7. Ze staan altijd klaar voor anderen en vergeten daarbij zichzelf.

Er is geen tijd om zelf ziek te worden of te lang te rouwen om een verloren patiënt. Er zijn immers altijd anderen die geholpen moeten worden.

8. De dokter zou niets zijn zonder hun hulp.

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw, zeggen ze wel eens. Wel: achter elke goede dokter staat een team van staalharde verplegers en verpleegsters.

9. Hun job is hun roeping, maar ze krijgen te vaak stank voor dank.

Het is natuurlijk niet leuk om in het ziekenhuis te liggen of een slechte gezondheid te hebben. Patiënten kunnen daardoor nogal mopperen als ze vinden dat ze niet genoeg aandacht krijgen, het eten slecht is of er iets anders niet naar hun zin is. Ondanks alle moeilijkheden gaan verplegers en verpleegsters toch elke dag tot het uiterste met maar één doel voor ogen: iedereen terug op de been helpen. Je moet ervoor gemaakt zijn. Anders houd je het onmogelijk vol. Respect!


GEEN REACTIES