9 redenen waarom je naakt zou moeten slapen

Naakt slapen is beter voor je relatie, je libido en je gezondheid!

In de winter zijn die lekker warme pyjama’s plots heel aantrekkelijk, maar toch kan je ze beter wegleggen.  Een heleboel studies wijzen namelijk uit dat naakt slapen veel beter is voor jou!  Niet helemaal overtuigd?  Hieronder staan 6 redenen waarom je best naakt kan slapen.

1. Gelukkiger in je relatie:

De eerste reden lijkt voor de hand liggend: deel je pyjamaloos het bed, dan voel je je beter bij je partner.  Enkele cijfers uit een onderzoek van het Amerikaanse katoenbedrijf Cotton USA, staven dit:

57% van de naaktslapers is gelukkig in zijn relatie, gevolgd door 48% van de pyjamadragers, 43% van diegenen met een nachtjapon en tot slot voelt slechts 38% van de slapers in een onesie zich goed bij zijn partner.

2. Betere nachtrust:

Je lichaamstemperatuur heeft een belangrijke invloed op je slaap.  Hoewel je misschien denkt sneller in te kunnen slapen in een warme kamer, is het juist goed om je omgeving koel te houden.  Dit zorgt er immers voor dat je beter en dieper kan slapen.  Tijdens de nachtrust warmt je lichaam zichzelf namelijk op.  Om je lichaamstemperatuur opnieuw in evenwicht te brengen – en dus van een betere slaap te genieten – kan je best in een frissere kamer, en niet te vergeten… naakt slapen!

(lees verder op de volgende pagina)

[related-posts]