9 overtuigende redenen waarom rode wijn goed voor je is!

Wijn maakt gelukkig, maar dat wist je misschien al?

Rijk in geur, smaak en kleur – wat is er nu nog aangenamer dan het drinken van een glas rode wijn? Voor zij die deze prachtige drank appreciëren hebben we goed nieuws: experten zijn het erover eens dat het goed is voor je gezondheid!

Wetenschappers hebben ontdekt dat de resveratrol in rode wijn ons lichaam beschermt tegen heel wat problemen. En dat is nog niet alles – er zijn nog heel wat andere gezonde elementen die zich verstoppen in de rode drank. Zo blijkt dat mensen die in Frankrijk leven minder last hebben van oncologische en hart- en vaatziekten, hoewel ze door de rest van hun eetgewoonte deze ziektes net makkelijker zouden kunnen krijgen. Experten hebben het zelfs een naam gegeven, namelijk “Het Franse Paradox”, en ze geloven dat dit komt omdat de Fransen vaak rode wijn consumeren.

Rode wijn is al vaak de basis geweest van wetenschappelijk onderzoek en om je een idee te geven van alle gezondheidsvoordelen die ermee gepaard gaan, stelden we deze lijst op. Neem eens een kijkje en blijf gezond!

1. Een barrière tegen kanker.

Gezondheid


De antioxidanten die men kan terugvinden in rode wijn hebben een profylactische werking, waardoor je minder snel last zal hebben van oncologische ziektes.

2. Sterke immuniteit.

Gezondheid


De monosaccharide arabinose die wijn bevat versterkt je immuniteit.

3. Een slank figuur.

Gezondheid


Resveratrol can je helpen bij het verliezen van gewicht en het normaliseren van je metabolisme.
(lees verder op de volgende pagina)