9 manieren om gratis te sporten via YouTube

Nu heb je geen excuses meer om in je zetel te blijven liggen.

Sporten. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. We kennen de verschillende excuses: Ik heb daar geen tijd voor. Ik heb geen geld voor een fitnessabonnement. Ik moet thuis blijven om op de kinderen te passen. Ik zou me belachelijk maken in het openbaar. Ik ga absoluut niet lopen als het regent.

Maar ondanks de excuses, beseffen we dat we meer zouden moeten bewegen. Via YouTube bijvoorbeeld? Wat, YouTube? Jawel, YouTube. Op het internet kun je verschillende gratis sportlessen volgen. Het is een goede manier om zonder veel moeite, tijd of kosten te sporten. Het enige wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding, een stevige vloer en eventueel een sportmatje en wat gewichten.

Welke sportkanalen raden wij aan?

1. Fitness Blender

fitnessblender


Daniel en Kelli, een getrouwd koppel, zijn de twee fitnesscoaches die ‘Fitness Blender’ opgestart hebben. Op hun kanaal kun je meer dan 450 verschillende work-outs vinden. Zoals veel andere fitnesskanalen baseren ze zich op de HIIT-methode. HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het is een combinatie van uithoudingsoefeningen en krachttraining. ‘Fitness Blender’ heeft verschillende work-outs voor beginners. Ook hebben ze een aantal ‘low impact work-outs’. Low impact betekent dat er geen oefeningen tussenzitten waarbij je moet springen. Dit is goed voor mensen met gewrichtsproblemen of voor zij die op een appartement wonen en hun onderburen niet willen storen.


(lees verder op de volgende pagina)