9 gezonde ingrediënten om spierpijn te verzachten

Deze ingrediënten helpen je goed op weg naar een beter lichaam

Het nieuwe jaar is gestart en heel wat mensen hebben hun voornemens gemaakt. Velen onder ons wagen zich aan het New Year, New Me principe waarin ze kiezen om één of meerdere aspecten van hun leven drastisch te veranderen en zichzelf te verbeteren. De meest bekenden van alle voornemens zijn dan ook fysieke uitdagingen zoals fitnessen. Helaas gaat dit niet alleen gepaard met resultaten: spierpijn is een natuurlijk gevolg van een goede workout sinds de spieren zich aanpassen en groeien. Maar dit kan vaak onaangenaam zijn en demotiveren.

Gelukkig zijn er heel wat recente onderzoeken omtrent bioactieve bestanddelen die veelbelovende ontstekingsremmende en kankerbestrijdende eigenschappen inhouden en helpen met een sneller herstel van de spieren. Hieronder volgen 9 ingrediënten die rijk zijn aan deze bestanddelen en die je op weg zullen helpen met het behalen van je voornemens!

1. Quinoa

Niet alle proteïnen zitten in vlees. Quinoa heeft een hoog proteïne en vezelgehalte en bevat aminozuren die belangrijk zijn voor de groei van spieren.

shutterstock_quinoa


ReceptQuinoasalade met veldsla, rode biet en Gouda

(lees verder op de volgende pagina)