9 dingen die je leven voor altijd kunnen verbeteren

Een nieuwe start!

Veel mensen gebruiken de start van een nieuw jaar om hun leven een nieuwe wending te geven. Maar hoe begin je daar nu aan? Je leven verbeteren is niet zo evident. Daarom geven we je graag 10 stappen die je kan nemen in de juiste richting!

1. Vind jouw doel

Neem wat tijd om eens goed na te denken over wat écht belangrijk is in jouw leven, en waarom. Wat wil je doen met je leven? Wat zijn je dromen? Wat maakt je gelukkig? Dit zijn allemaal héél belangrijke vragen om af en toe eens bij stil te staan. Anders zal je je misschien de rest van je leven afvragen wat er mogelijk was geweest.
Positive-energy_weight-loss_beach


2. Maak een “droombord”

Als kind moest je vaak nadenken over wat je graag wou worden als je groot was. Maar volwassenen nemen heel weinig tijd om na te denken en te dromen over wat ze willen. Het lijkt wel alsof je minder droomt als je ouder wordt. Een droombord kan een goede manier zijn om je eigen dromen terug te vinden. Plak foto’s en briefjes op een bord, noteer motiverende spreuken,… Door je dromen echt te zien zal je sneller in jezelf beginnen geloven.
dream-board


3. Stel doelen die je wilt bereiken

Als je weet wat belangrijk is voor jezelf, en welke dromen je wilt bereiken, dan is het belangrijk om in actie te schieten! Stel realistische doelen op die je wilt bereiken. Doelen voor op korte én lange termijn! En weet dat deze doelen ook kunnen veranderen. Sommige dingen zullen over een aantal jaar misschien niet meer zo belangrijk lijken. Maar blijf wel constant naar je eigen doelen toewerken!
Goalsetting


(lees verder op de volgende pagina)