8 gezondheidsmythes doorprikt

Ben of ken jij ook een gezondheidsfreak? Geloof niet blindelings alle gezondheidstips!

Bijna dagelijks worden we vanuit vele hoeken bestookt met gezondheidsadvies. Verschillende media geven vaak tegenstrijdige gezondheidstips waardoor het moeilijk wordt om te achterhalen wie de waarheid vertelt. Laat je niet vangen door al die gezondheidsmythes. Deze acht gezondheidstips zijn mythes die je alvast niet moet geloven.

Mythe 1. Glutenvrij eten is gezond voor iedereen:

Glutenvrij is de laatste tijd uitgegroeid tot dé trend voor iedereen die gezond wil eten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in rogge, tarwe, gerst en enkele andere granen. Een glutenvrij dieet wordt voorgeschreven aan coeliakiepatiënten omdat gluten bij hen het slijmvlies van de dunne darm beschadigen.

Er zijn vandaag echter ook steeds meer gezonde mensen die glutenvrij eten voor hun gewicht of omdat ze gezonder willen leven. Ondanks het feit dat je misschien inderdaad enkele kilo’s zal verliezen, moet je wel opletten. Wie te veel glutenbevattende producten uit zijn dieet weglaat, mist veel nuttige voedingsstoffen. Bruin brood is bijvoorbeeld heel rijk aan bepaalde vitaminen en een heleboel mineralen die ons lichaam nodig heeft. Glutenvrij eten is overbodig als je geen coeliakiepatiënt bent.

brood3


(lees verder op de volgende pagina)