8 geteste middeltjes op grootmoeders wijze. Werken ze of niet?

Remedies op grootmoeders wijze zijn vaak nog de beste geneesmiddelen.

Als kind laat je je makkelijker iets op de mouw spelden dan als opgroeiende tiener. Als je als kind je hoofd stootte, kuste oma je op de zere plek en oeps! De pijn ging als vanzelf over. Als tiener moest oma al met andere lapmiddeltjes afkomen, wilde ze je overtuigen. En toch bleken verschillende van oma’s wondermiddeltjes daadwerkelijk te helpen. Tot vandaag!

Uit dit lijstje van 8 trucjes zal jij er wellicht zelf al een aantal hebben beproefd, maar je mag een gokje wagen: zijn deze feitjes waar of zijn het fabeltjes?

1. Met tandpasta poets je een insectenbeet schoon:

Na een beet (vooral van steekmuggen en steekvliegen/dazen!) was je de plek eerst grondig met water en zeep om het risico op infecties te verkleinen. Nadien smeer je de plek in met een flinke streep tandpasta en wrijft dit uit tot de crème a.h.w. in je huid dringt. En ja, dit kan je zelfs met een zachte tandenborstel doen! Let wel, de ene tandpasta werkt beter dan de andere. Tandpasta met munt bv. kan een allergische reactie veroorzaken. Je herhaalt de handeling een paar keer per dag tot de zwelling is verdwenen en de pijn volledig weg is.

tandpasta


[mks_toggle title=”Wat denk jij? Is dit een fabeltje of een feit: waar of niet waar? (klik hier om het antwoord te weten)” state=”close “]WAAR[/mks_toggle]

(lees verder op de volgende pagina)