8 excellente gewoontes waar je huid dankbaar voor zal zijn

Deze fouten maak je zo makkelijk dat je niet beseft dat ze schadelijk zijn!

Een mooie en gezond-uitziende huid is één van de meest belangrijke kenmerken van een goed verzorgde vrouw. In de zoektocht naar de feilloze look gebruiken vrouwen een heel arsenaal aan schoonheidsproducten, allerhande peels en crèmes tot hydraterende maskers en reiniging scrubs. Helaas geven deze zogenaamde huidverzorgers niet altijd het gewenste resultaat waar je op zat te wachten. Maar waarom is dit het geval?

In dit artikel sommen we enkele simpele, maar essentiële regels omtrent de verzorging van je huid waardoor deze terug zal stralen zoals je het altijd al wou!

1. Maak regelmatig het scherm van je smartphone proper.

Via brightside.me
Via brightside.me


Heb je ooit uitslag op je wangen opgemerkt? Indien dit het geval is, wees dan voorzichtig met je smartphone sinds deze de oorzaak kan zijn van jeuk, roodheid of gezwellen bij je kaakbenen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het scherm van je gsm bedekt kan zijn met 10 keer meer bacteriën dan een wc-bril. Om te voorkomen dat al deze microbes op je gezicht raken en zich daar verspreiden kan je best het schermpje af en toe eens proper maken met speciale schoonmaakdoekjes.

2. Was regelmatig je makeup borstels uit.

Via brightside.me
Via brightside.me


Makeup borstels kunnen, indien deze onjuist gebruikt worden, acne, allergieën en andere huidproblemen veroorzaken. Dat is waarom het uitwassen van borstels, sponsjes en ander makeup gereedschap een deel zou moeten uitmaken van je schoonheidsroutine. Je kan gewone ontsmettings- en antibacteriële schoonmaakdoekjes kopen die hier speciaal voor gemaakt zijn. Maar indien je deze echt proper wil krijgen is de beste manier om ze te wassen met wat shampoo. Doe dit na je makeup routine zodat ze tijd hebben om op te drogen.
(lees verder op de volgende pagina)