7 verrassend ongezonde dranken die je maar beter kan vermijden

Deze dranken lijken op het eerste zicht gezond, maar zijn dat helaas niet.

Als het gaat om het snel lessen van dorst, blijft water de meest gezonde optie. Maar natuurlijk is dat niet altijd even bevredigend en lusten we wel eens iets met wat meer smaak. Indien je let op je lijn of gewoonweg gezond wenst te leven, grijp je ook niet zomaar naar suiker gevulde frisdranken. Je weet immers dat het slecht is voor je. Daarbij, er zijn tal van andere gezonde alternatieven die ook goed afsmaken. Of toch niet?

Ondanks de rijkelijke keuzes die we aangeboden krijgen, is het belangrijk om weten dat je niet zomaar alles mag geloven wat men verkoopt. Slagzinnen zoals “enkel natuurlijke ingrediënten” of “laag in calorieën” spreken ons enorm aan en suggereren iets waardoor de consument de inhoud van het product verkeerd kan interpreteren.

Hieronder volgen acht populaire dranken waarvan de meesten onder ons overtuigd zijn dat ze vrij goed of zelfs gezond zijn, maar die eigenlijk even slecht zijn als the usual suspects. Ter aanvulling geven we telkens een alternatief waarmee je beter gehydrateerd blijft en waarvan de voedingswaarde hoger ligt.

1. Amandelmelk

Amandelmelk is snel uitgegroeid tot ieders favoriete alternatief voor koemelk. Het is betaalbaar, het smaakt goed, het gaat geweldig met smoothies, en het is een ideale keuze voor mensen die gevoelig zijn voor zuivel. Omdat de drank afgeleid is van amandelen denken sommige fans dat het ook al de voordelen heeft van deze bootsoort.

De melk bestaat echter maar uit twee percent echte amandelen en deelt dus niet dezelfde gezonde vetten, proteïnen, vitaminen en mineralen als het eten van de noten in hun vaste vorm. Alsof dat nog niet erg genoeg was hebben sommige soorten amandelmelk toegevoegde suikers om ze extra te zoeten, waardoor u belast wordt met onnodige calorieën.

Je bent beter af het drinken van een koud glas water en snacken op een handvol ruwe amandelen. Al zou dit 160 calorieën betekenen, je bent in ieder geval verzadigd en krijg de volledige voedingswaarde van wat amandelen te bieden hebben.

milk-933106_960_720


(lees verder op de volgende pagina)