7 redenen om meer avocado’s te eten

4. Avocado’s helpen je afvallen:

De gezonde vetten houden je lang voldaan waardoor een avocado eten ervoor kan zorgen dat je minder snel naar suikerrijke voeding grijpt – de échte boosdoeners! Avocado’s hebben weinig netto koolhydraten en zijn dus prima voor de low-carb eaters. Studies toonden aan dat mensen die avocado’s aten 5 uur nadien 30 procent minder hongerig waren dan diegenen die geen avocado aten.

Voedingsmiddelen om af te slanken


5. Avocado’s zorgen voor sterke botten:

Avocado’s bevatten heel veel vitamine K en net die is verantwoordelijk om vitamine D en calcium naar de botten te transporteren en ervoor te zorgen dat ze opgenomen kunnen worden. Avocado’s zorgen dus goed voor een sterk lichaam!

Avocado's gezond 3


6. Avocado’s zijn goed voor de ogen:

Net als wortels zijn avocado’s geweldig voor je zicht. Dat komt door de carotenen die erin zitten, in het bijzonder luteïne en zeaxanthine. Dat zijn heel krachtige antioxidanten die de achteruitgang van de ogen sterk kunnen tegengaan.

wimpers


7. Avocado’s houden de bloedsuikerspiegel stabiel:

Pieken in de bloedsuikerspiegel zijn heel ongezond. Avocado’s hebben een stabiliserende werking op de bloedsuikerspiegel en daardoor zijn ze het ideale voer om diabetes te vermijden!

Avocado's zijn gezond 1


Meer voedingstips geschreven door Steffi Vertriest, kan je terugvinden op haar website Bye Bye Cheesburger