7 redenen om meer avocado’s te eten

Ideaal voor je gezondheid.

De avocado kent de laatste jaren een sterke opmars. Hij verliest zijn exotisch kantje en infiltreert langzaam in onze dagelijkse maaltijden. Je kan avocado’s tegenwoordig in alle supermarkten kopen. Gelukkig maar want wat zouden zonnige zomers zijn zonder guacamole, right?! Maar behalve super lekker zijn ze ook super gezond!

Een heerlijke en gezonde snack is guacamole, een dipsaus gemaakt van avocado's.
Een heerlijke en gezonde snack is guacamole, een dipsaus gemaakt van avocado’s.


1. Avocado’s zitten vol vitaminen:

In een avocado zitten meer dan 20 verschillende vitaminen en mineralen. Een multivitaminen-bommetje van moeder natuur dus! Er zit onder andere vitamine K in, één van de minder bekende vitamines waar toch veel mensen een tekort aan hebben. Eén avocado heeft bovendien meer potassium dan een banaan. Ook van dit mineraal hebben we vaak een tekort, wat kan zorgen voor een te hoge bloeddruk.

Avocado's gezond 2

2. Avocado’s zijn goed voor de huid:

Avocado’s bevatten verschillende elementen die bijdragen tot een mooie shiny huid. De carotenen, goede vetten (onder andere omega 9) en vitamine E en C vormen samen het perfecte team om jouw huid een wellness ervaring te bezorgen.

Een groene smoothie van avocado, spinazie, banaan en appelsien is een ideaal drankje voor een prachtige huid.
Een groene smoothie van avocado, spinazie, banaan en appelsien is een ideaal drankje voor een prachtige huid.

3. Avocado’s zitten vol goede vetten:

Avocado’s bevatten heel veel vetten, 77% van een avocado is vet. Maar gelukkig wel het goede vet. Het meeste van het vet is oleïne vetzuur en dat is juist heel gezond, het gaat inflammatie tegen en beschermt tegen kanker. Laat je niet afschrikken door het grote vetpercentage van avocado’s, het zijn geen dikmakers, in tegendeel!

avocado


(lees verder op de volgende pagina)