5 weetjes over kwalijke scheetjes

Zolang je maar weet vanwaar de wind komt!

Winden, scheten, flatulentie. Het zijn van die dingen waarover bijna iedereen niet zonder gêne praat. Een ferme wind spreekt in feite voor zich, al heeft iedereen de grootste moeite om hem het zwijgen op te leggen. Om nog maar te zwijgen over de stank die hij kan produceren. Vooral in gezelschap is een luide knaller of een stille stinkende wind al even verfoeilijk. Vooral bij die laatste kijkt iedereen naar iedereen: wie is de dader?

Hoe dan ook, het gas in de darmen van elke mens moet er op een gegeven moment toch echt uit, want anders krijg je enorme pijn in de buik. En wees maar zeker: iederéén laat er wel eens één vliegen. Al naargelang wat we hebben genuttigd, laat een mens gemiddeld 15 scheten per dag. So what? Na het lezen van volgende weetjes zal je er wellicht al iets minder preuts over doen.

[related-posts]

1. Darmgas:

Per dag produceert de mens tussen de 0,5 en 1 liter darmgas! Die gassen moeten weer uit het lichaam, zo niet zou je op een gegeven moment ontploffen. Daar komt nog bij dat er meer gassen in het lichaam worden gevormd als iemand heel haastig eet en dus veel lucht mee naar binnen slikt.

2. Het geluid van een wind:

Doordat de kringspier van de anus in een soort trilstand wordt gebracht, knalt het darmgas a.h.w. uit je lichaam. Je zou de trilspier als een soort van stemband kunnen zien. Overigens zijn er veel factoren die het geluid van de wind bepalen. Dit zijn o.a. de hoeveelheid gas, de luchtdruk waarmee het gas de anus passeert, de spanning op de kringspier en het vetweefsel rond de kringspier.

[related-posts]

3. Brandende winden:

Iedereen heeft wel eens filmpjes gezien van mensen die een wind lieten en die dan vervolgens lieten ontvlammen. Dat kan, maar niet iedere wind brandt. Alleen scheten met genoeg waterstofgas of methaan kunnen worden aangestoken. Maar er is maar een deel van de mensen op aarde die juist dié gassen aanmaken.

4. Voeding:

Eerder berichtten wij hier al welke voedingswaren én dranken flatulentie opwekken: kool, bonen, cola, enz. Maar er bestaan ook natuurlijke middeltjes die net die ‘rukwinden’ tegengaan: gehakte muntblaadjes, venkelzaadjes, gedroogde kamillebloemen en karwij. Vermeng één lepeltje van elk in een kop gekookt water en je bekomt een thee die je behoedt voor winderigheid.

[related-posts]

5. Nachtconcert:

Winden worden vooral ’s nachts gelaten. Het lichaam ontspant zich dan tijdens de slaap en het gas kan heel gemakkelijk naar buiten. Bovendien is het bed dé plaats waar partners dit gênante ‘privé-gedoe’ vertrouwelijk delen.

In dit verband wil ik je bijgaand filmpje zeker niet onthouden. En ben ik nu een vies mannetje omdat ik dit bijzonder geestig vind?…

Video winden:

https://www.youtube.com/watch?v=QmKNRxPnrPY