5 voedingsmiddelen die voor een mooie huid zorgen

Schoonheid zit vanbinnen.

Het maakt niet uit hoeveel geld je besteedt aan dure producten voor gezichtsbehandeling, het belangrijkste is nog altijd wat je in je lichaam stopt en dus jouw voeding. Sommige stoffen stimuleren de productie in de talgklieren of zorgen voor andere ongemakjes. Het belangrijkste is om te weten dat je zelf voor een groot deel in de hand hebt hoe jouw buitenkant er uitziet.

wortelen2Geraffineerde granen en suiker verhogen de kans op puistjes, terwijl ook te veel melk en plantaardige oliën ontstekingen kunnen bevorderen, wat resulteert in vastgelopen poriën, whiteheads en mee-eters. Daarom geven we hier een lijst van 5 voedingsmiddelen die een positieve invloed hebben op jouw huid. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken en vermijd zoveel mogelijk suikerhoudende dranken.

  1. Wortelen

Jouw ouders zullen je vast wel eens verteld hebben dat je van wortelen een beter gezichtsvermogen krijgt. Want heb jij ooit al eens een konijn met een bril gezien misschien? Wortelen bevatten veel vitamine A en dat zorgt voor een goede ontwikkeling van de huidcellen.


(lees verder op de volgende pagina)