5 tips om op een aangename manier aan je dag te beginnen

Het kost enige gewenning, maar ze lonen op termijn!

‘Carpe diem!’, pluk de dag! Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar een dag begint al van bij het opstaan en het is precies de ochtend die uiteindelijk je verdere dag kleurt. De meerderheid van ons verwaarloost de ochtend. Tussen het opstaan en het vertrekken naar het werk besteedt de werkende mens gemiddeld slechts 35 minuten tijd. Bovendien blijkt dat meer dan de helft niet eens ontbijt! Nog voor de dag feitelijk begint, ervaren heel wat mensen al flink wat stress en dit vreet aan je energie.

Voor velen klinkt het wellicht als gedonder in de oren, maar door vroeger op te staan -wat je simpelweg kan aanleren!- krijg je meer frisse en productieve tijd tot je beschikking. Hierdoor krijg je een voorsprong op de dag! Door de tijd tussen het opstaan en het vertrekken te verdubbelen (70 min.) zal je veel rustiger én fitter aan je eigenlijke dagtaak kunnen beginnen. 5 tips die je hierbij helpen:

1.  Snoozing-time is over

Het kan best lekker zijn je nog eens te wentelen wanneer de wekker gaat, maar daardoor kan je nadien letterlijk en figuurlijk ook met het verkeerde been uit bed stappen. Laat dus je gedachten je niet overhalen om te blijven liggen. Een tip: zet je wekker aan de andere kant van de kamer, zodat je jezelf verplicht om uit bed te stappen en hem het zwijgen op te leggen. Zet ook een glas water naast je bed en drink het leeg van zodra de wekker gaat. Zo breng je snel je lichaam op gang.

Klok

(lees verder op de volgende pagina)