5 tips om je hooikoorts op een natuurlijke manier te bestrijden

Dit wordt een heftig pollenseizoen!

De afgelopen weken waren een marathonfeest voor de massa pollen die in de buitenlucht haar gangen ging. De milde winter van 2014-2015 en de wisselende lentetemperaturen zorgden ervoor dat vele planten die vroeger compleet de geest gaven, momenteel vrijspel hebben om meer dan 1,5 miljoen landgenoten (!) met een allergische reactie op te zadelen: hooikoorts!

De hooikoortslijders kennen de symptomen maar al te goed: onvoorspelbare niesbuien, tranende ogen en een lopende neus waartegen geen zakdoekjes bestand zijn. De huisarts zal je gebruikelijk een anti-allergisch geneesmiddel voorschrijven -dat vaak een slaapverwekkend effect heeft- maar net zo goed kan je je op een natuurlijke manier wapenen tegen deze ‘plaag’.

Volgens een recent rapport van de universiteiten van Leiden en Utrecht die al jarenlang de evolutie van de toename van het aantal pollen volgen, moeten we ons met z’n allen al tijdens het prille voorjaar behoeden voor de ongemakken van hooikoorts. Dit zijn een aantal tips:

1. Zonnebril:

Zon of niet, als je zelf wèèt dat je gevoelig bent voor hooikoorts, bescherm je in de eerste plaats je ogen. Het mag dan wel potsierlijk lijken, een grote zonnebril die goed om je ogen sluit behoedt je voor de prikkeling die in en om je ogen ontstaat wanneer er pollen in de lucht hangen. Het is zelfs raadzaam om de oogomtrekken voor het buitengaan in te wrijven met wat… vaseline!

vrouwzonnebril

(lees verder op de volgende pagina)