5 redenen waarom mensen met huisdieren gelukkiger zijn!

Ongelofelijk veel liefde!

Hoewel huisdieren soms veel werk vragen, hebben verscheidene Amerikaanse en Britse onderzoeken uitgewezen dat huisdieren de kans op een gelukkig leven aanzienlijk verhogen. Waarom? Dat leggen wij jullie hieronder uit!

1. Onvoorwaardelijke liefde

Wanneer je een dier in huis haalt, haal je eigenlijk een vriend voor het leven in huis. Je hond of kat zal je nooit afwezen, en kijkt elke dag weer uit naar je thuiskomst. Na een vermoeiende werkdag kan het deugd doen om de deur te openen en je hond vol enthousiasme naar jou komt gelopen. Voel je je ongelukkig? Dan zal je huisdier je gedachten verzetten en je troosten. De liefde die je van je huisdier krijgt, is onvoorwaardelijk en onmisbaar waardoor je gelukkiger in het leven komt te staan!

2. Gezondheid

Dit voordeel geldt eigenlijk voornamelijk voor baasjes van honden (en soms van katten). Honden moeten namelijk een paar keer per dag naar buiten, waardoor ook jij naar buiten gaat en een frisse neus haalt. Zeker wanneer je een grote hond hebt, gebeurt het wel eens dat je lange wandelingen maakt. Daardoor versterk je niet alleen je conditie maar ook je gezondheid!

dogpetlove


3. Betere mentale gezondheid

Een huisdier zorgt ervoor dat je ‘s avonds je gedachten kan verzetten, en de spanningen en stress van de dag van je afglijden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een huisdier je minder angstig, depressief en eenzaam doet voelen omdat je onvoorwaardelijk geliefd wordt. Daarnaast brengen onze huisdieren ons vaak aan het lachen met hun onhandige sprongen, vreemde kunstjes, of hilarische slaapposes! Lachen heeft een positieve werking op onze mentale gezondheid, dus win-win!

Wist je trouwens dat het spinnen van een kat een therapeutische werking heeft?

4. Verantwoordelijkheidsgevoel

Eigenaars van huisdieren hebben over het algemeen een groter verantwoordelijkheidsgevoel dan mensen zonder huisdier. Ze zijn verantwoordelijk voor hun dier, en dat wordt verlengd naar de rest van hun leven.

5. Gespreksonderwerp

Wie huisdieren heeft, weet vast wat er volgt: huisdieren zijn ideale gespreksonderwerpen! We zwijgen er niet over, tonen belachelijk veel foto’s en op de achtergrond van onze smartphone staat ons huisdier. Nooit een stil moment wanneer er een paar mensen dieren hebben… Op dat vlak zijn ze een beetje zoals kinderen: je wil erover praten en krijgt een warm gevoel wanneer je dat doet.

catlovepet