3 redenen waarom gember ook thuishoort in je medicijnkast

Het wondermiddel tegen zowat alle denkbare kwalen!

Gemberbloem

De gemberplant, die je hoofdzakelijk vindt in tropisch Azië, draagt bijzonder mooie bloemen. Maar wat wíj hiervan in onze winkelrekken aantreffen, de verse wortels, ogen lang niet zo aantrekkelijk en rauw zijn ze niet te vreten.

Nochtans raden zelfs medici en wetenschappers aan dat iederéén in feite áltijd een klein voorraadje in huis zou moeten hebben. Behalve een heerlijke specerij bij talloze keukenbereidingen, is gember hét wondermiddel tegen allerlei kwaaltjes. De lijst is te lang om op te sommen, maar hieronder alvast een paar tips om gember te verwerken in een aantal weldadige gezondheidsmiddeltjes, zonder ervan de scherpe specerijsmaak te ervaren.

[related-posts]

1. Maak zelf een kompres:

Heb je een vorm van artrose, pijnlijke gewrichten of een gewone spierverrekking? Rasp een stuk gember tot je een hoeveelheid bekomt van ongeveer twee volle theelepels. Meng dit in een kom met een bierglas (25 cl) heet water en dep dan een katoenen doek in het mengsel. Even laten inwerken, uitwringen en breng het warme doek aan op de meest pijnlijke plekken van je lichaam.

Gember honing