3 overtuigende redenen waarom je je kussensloop wekelijks moet verversen!

Wanneer je dit leest, zal je snel een nieuwe kussensloop vasthebben!

Hoewel niet iedereen overtuigd is van de wekelijkse vernieuwing van het beddengoed, is het wel essentieel om je kussensloop wekelijks te verversen. We zijn ervan overtuigd dat je je beddengoed gerust 2-3 weken kan gebruiken, maar je kussensloop best niet. En wel om deze redenen:

1. Je slaapt in dode huidcellen, roos, en talg

Gemiddeld 8 uur per dag is je hoofdkussen de rechtstreekse recipiënt van dode huidcellen, roos én talg. En in die mengeling slaap jij. Het klinkt niet bepaald gezond… Wanneer je je kussensloop niet wekelijks ververst, zal dit ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken en je acne krijgt.

eeeee


2. Je zal vaker zweten

Zeker in de zomer zal je merken dat een verse kussensloop garant staat voor een betere luchtcirculatie en je bijgevolg minder zal zweten. Omdat je ‘s nachts zweet, raakt de stof van je kussensloop langzaam maar zeker ‘verstopt’, wat uiteindelijk resulteert in nog meer zweten. We hoeven je niet te vertellen dat ook dit acne bevordert.

3. Je kussensloop is het toilet van véél bacteriën

Hoe meer dode huidcellen op je kussensloop, hoe meer bacteriën er zijn. En hoe meer bacteriën zoals E. Coli, hoe meer gevaarlijke stoffen er op je kussensloop belanden die je inademt en die het risico op astma en allergieën verhogen.

640_dekbed overtrek huwelijkscadeau