Er zijn 3 momenten op de dag waarop je het snelst geneigd bent om te snoepen

Verleidelijke snackuurtjes.

Vind je het ook moeilijker om op bepaalde momenten van de dag je aan je dieet te houden? Dan ben je niet alleen, aldus een onderzoek van het merk Forza supplementen. 1000 proefpersonen uit Groot-Brittannië werden onder de loep genomen. Uit hun eetgewoontes viel op dat er drie zeer specifieke uren zijn waarop men het meest geneigd was om ongezond en te veel te eten,  namelijk om 11:01 am, 3:41 pm en 9:31 pm. Op die momenten consumeren veel mensen tot 750 calorieën. Dat is genoeg om zelfs het meest strenge dieet te saboteren.

Dat eerste zondigen om 11 uur ’s morgens heeft te maken met het feit dat veel mensen niet of te weinig ontbijten. Daardoor krijgen ze net voor de middag immense honger, die uitmondt in ongelukkige keuzes. Koffiebars zijn, volgens het onderzoek, vijand nummer 1. Een simpele latte bevat immers al snel 190 calorieën, zelfs zonder toegevoegde suiker. In zo’n koffiebar bestellen veel mensen ook gauw iets om te eten, wat niet zonder gevolgen is. Een muffin bevat bijvoorbeeld al meteen 400 calorieën.
3.14 pm is nog zo’n gevaarlijk moment omdat we dan vaak stress ervaren. De werkdag loopt op zijn einde, je wordt wat moe, je moet nog deadlines afwerken…en je verwerkt de stress door snel iets ongezonds te eten.
Tot slot zijn we ’s avonds erg kwetsbaar. Half tien is een moment waarop veel mensen voor de televisie zitten, een activiteit die vaak gepaard gaat met eten. Zelfs een theetje zetten is dan minder onschuldig dan je denkt, omdat het uitnodigt tot het eten van zoetigheid.

“We zijn ons meer bewust dan vroeger van gezonde en ongezonde voeding”, aldus Lee Smith, de directeur van Forza. “We weten meer hoe we gezond moeten eten op de traditionele eetmomenten, maar op de kwetsbare uren van de dag wordt nog schade aangericht.”
Als we ons bewust zijn van de verleiding, kunnen we er ons gelukkig ook beter tegen verzetten.

thee_koekje