15 veelgemaakte fouten om te vermijden tijdens het verzorgen van je haar

Weet jij waarom je best een hoed draagt op het strand?

Schoonheid bestaat uit een combinatie van heel wat factoren. Maar het is geen wonder dat gezonde en goed verzorgde haren een grote rol spelen in het creëren van een unieke en verleidelijke look. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, daarom delen we hieronder een opsomming van de meest gemaakte fouten door vrouwen tijdens hun zoektocht naar het haar van hun dromen, zodat jij ze kan vermijden!

1. De verkeerde shampoo kiezen.

Via brightside.me
Via brightside.me

De shampoo die je kiest speelt een cruciale rol tijdens het verzorgen van je haar. Om schadelijke gevolgen de vermijden is het goed om uit te zoeken om de shampoo die je gebruikt wel aangepast is aan jouw haartype.


2. Je haar te veel of te weinig wassen.

Via brightside.me
Via brightside.me

Het aanbevolen aantal keer je je haar mag wassen hangt af van individuele factoren, zoals haartype en de kwaliteit van het water dat je gebruikt. Als je olieachtig haar hebt, dan kan je best je haar elke 1-2 dagen wassen.


3. Shampoo incorrect aanbrengen.

Via brightside.me
Via brightside.me

Kam je haar grondig voor het wassen. De hoeveelheid shampoo die je moet gebruiken hangt af van de lengte van je haar. Wees vooral voorzichtig dat je niet te veel gebruikt. Probeer eerst met minder en neem dan wat extra als dat nog nodig is. Shampoo bevat namelijk zouten die je haar kunnen beschadigen als je te veel gebruikt.

Hoe gebruik je shampoo het beste? Giet wat in de palmen van je handen en wrijf deze tegen elkaar tot het begint te schuimen. Probeer de substantie zo dicht mogelijk bij de wortels van je haar aan te brengen. Gebruik masserende bewegingen, zonder de hoofdhuid al te veel te raken met je zachte vingertippen en nagels. Blijf masseren gedurende het wassen – dit is heilzaam voor de haarwortels.


(lees verder op de volgende pagina)