10 voedingsmiddelen die mogelijk kanker kunnen veroorzaken

Vermijd kankerverwekkende stoffen.

Jaarlijks krijgen meer dan een miljoen mensen te horen dat ze getroffen zijn door kanker. Een slecht eetpatroon kan de kans op deze ziekte serieus doen toenemen. Het is noodzakelijk om eens langer stil te staan bij de gevolgen van foute voeding. Daarom hebben we tien voedingsproducten opgesomd met het hoogste risico om kanker te veroorzaken.

1. Bewerkte witte meel

Na raffinage verliest bewerkte wit meel niet alleen de meeste voedingsstoffen, maar wordt het ook nog eens gebleekt met een chemische stof chloorgas. Het maakt ons dik en verhoogt de kans op kanker.

2. Popcorn in de microgolfoven

Zakken popcorn voor in de magnetron bevatten perfluoroctaanzuur. Studies hebben al aangetoond dat deze stof een slechte invloed kan hebben op nieren, blaas, lever en pancreas.

3. Kunstmatige zoetstoffen

Kunstmatige zoetstoffen dienen als vervanger van gewone suiker, maar ze kunnen het moeilijker maken om de bloedsuikerspiegel te controleren. Aspartaam kan dodelijk zijn en tumoren veroorzaken.

frisdrank4. Alcohol

Genieten van een glaasje nu en dan is onschadelijk. Maar overconsumptie van alcohol kan leiden tot diabetes, obesitas en vele vormen van kanker. Na tabak is alcohol de grootste boosdoener voor kanker. De World Health Organization Research on Cancer heeft ontdekt dat alcohol vooral kanker veroorzaakt in de mond, slokdarm, lever, dikke darm, rectum en ook een rol speelt in borstkanker bij vrouwen.

5. Geraffineerde suikers en frisdrank

Geraffineerde suiker is het favoriete voedsel voor kankercellen om te groeien. Jullie zullen het niet graag horen, maar zet de meeste cakes, frisdranken, sauzen, sappen, enz… best op jullie zwarte lijst.


(lees verder op de volgende pagina)