10 tips om niet ziek te worden deze winter

Wapen je tegen winterkwaaltjes!

De temperatuur zal alleen nog maar gaan zakken op weg richting de winter en dat heeft ook zijn invloed op onze gezondheid. Mensen zijn sneller vatbaar voor spierpijn, vermoeidheid, een verkoudheid of de griep. Niks is zo vervelend dan de hele dag te snotteren en in de zetel te moeten liggen met keelpijn, oorpijn of koorts. De volgende tien hints zijn kleine aanwijzingen om zo’n vervelende periode te vermijden.

1. Bril

brilHoe kouder de lucht, hoe slechter de luchtvochtigheid. Ergens staan waar de wind veel blaast, is niet aangewezen. Een bril kan waterige ogen en een infectie voorkomen. Extra veel knipperen met je ogen kan ook helpen, maar is niet zo handig. Het beste is uiteraard om nergens te gaan staan waar de koude wind om je oren vliegt, maar soms kan je niet anders.

2. Frisse lucht

Binnen zitten en weinig buiten komen, houd je wel uit de koude, maar het is niet verstandig om dagen na elkaar te doen. Binnenshuis kunnen ziektekiemen zich veel sneller verspreiden. Af en toe frisse lucht opsnuiven doet je goed en geeft extra energie.


(lees verder op de volgende pagina)