10 fantastische gezondheidsvoordelen van honing en kaneel

Geneeskrachtige wonderen uit de natuur.

Tegenwoordig kost het de huisartsen weinig moeite om antibiotica voor te schrijven voor de kwaaltjes die dat eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Dit overmatig gebruik van zulke sterke middelen kan erg nadelig zijn voor onze gezondheid. De naam “antibioticum” komt van het Griekse “anti” en “bios“, wat samen “anti leven” betekent. Spijtig genoeg maken deze medicijnen geen onderscheid tussen slechte levende organismen, de bacteriën, en de goede micro-organismen die wij in ons lichaam hebben. Zo kan het tot vier jaar duren voordat je darmflora zich volledig hersteld heeft na zo’n antibioticakuur. Grijp dus niet voor het kleinste kwaaltje naar deze middelen. De natuur heeft immers ook heel wat te bieden op dat vlak! Uiteindelijk is penicilline, het stof waaruit het eerste bruikbare antibioticum afstamt, slechts 88 jaar oud, dus er zijn ook andere oplossingen.

  • Honing

Deze zoete substantie wordt al duizenden jaren gebruikt voor zijn enorme gezondheidseigenschappen. Zijn antibacteriële eigenschappen helpen bij ontstekingen, verschillende ziektes, infecties en huidaandoeningen, en zelfs emotionele stress.

Om optimaal gebruik te maken van deze eigenschappen moet je donkere, rauwe honing gebruiken. Deze is onbewerkt en dus niet verhit geweest. Het is ook aangeraden om biologische honing te gebruiken.

pixabay


  • Kaneel

Eerst en vooral is het belangrijk om onderscheid te maken tussen twee soorten kaneel. Wat je in de supermarkt vindt, is vaak een goedkope variant uit Indonesië (Cinnamomum cassia), ook wel “cassia” of “kassie” genoemd. Deze kaneel is zoeter en pikanter dan echte kaneel. Als je de voordelen van kaneel wilt ontdekken, kies dan zeker voor echte kaneel, Ceylon kaneel (Cinnamomum zeylanicum). Bij voorkeur ook biologisch geteeld, dan ben je zeker van de kwaliteit.

Kaneel wordt al eeuwenlang ingezet tegen verschillende klachten, waaronder verkoudheid, diarree, en bacteriële infecties.

kaneel


Al deze positieve eigenschappen van honing en kaneel worden versterkt als je de twee in combinatie neemt. Hieronder vind je een aantal toepassingen van dit wondercombo.

boomhut


 1. Anti- bacteriële pasta

Een mengsel van honing en kaneel bevat de gecombineerde anti- bacteriële krachten die een sterk middel vormen tegen externe ontstekingen en wonden.

2. Goed voor je hart

Regelmatig een kleine dosis rauwe honing en kaneel innemen is goed voor je cholesterol. Het voorkomt bloedvatenvernauwing omdat het je aders schoon houdt. Dit samen in combinatie met een gezond dieet en regelmatige beweging houdt je hart in topconditie!

3. Spijsvertering

Een drankje van honing en kaneel zuivert je spijsverteringsstelsel door giftige stoffen te helpen afvoeren. Het helpt ook een sterke en gezonde darmflora op te bouwen.

honing


(lees verder op de volgende pagina)