Verscheurde jeansbroeken zijn meer dan in!

Eerst mogen leeuwen, tijgers en andere jachtdieren zich eraan te goed doen.

De jeansbroek of spijkerbroek staat over de hele wereld zowat symbool voor ‘degelijk en onverslijtbaar’. Dat was ook de bedoeling van Levi Strauss die er al in 1847 mee op de proppen kwam. Sindsdien verscheen de jeans in verschillende modellen voor heren én dames en is ‘de ideale broek’ ingeburgerd in zowat alle middens en omstandigheden. Mettertijd namen ook grote modemerken als Versace en Armani een aantal jeansmodellen op in hun collecties.

Een jeansbroek gaat jarenlang mee en wordt meestal gedragen tot ze op de naad versleten is. In die mate, dat het dragen van een door en door versleten jeansbroek zowaar een rage werd, vooral bij jongeren. Uitgerafelde broekspijpen, gaten ter hoogte van de knieën, de dijen en het zitvlak, het mocht en het kon allemaal! En tot vandaag stoort niemand er zich aan.

[related-posts]

Dit bracht een aantal gewiekste Japanse ontwerpers en marketingmensen op een wel heel bizar idee: zij vulden een lap jeansstof met een rubberbal of een autoband, de favoriete speeltjes van leeuwen, beren en tijgers die er maar al te graag hun klauwen en tanden in zetten. Het ging er om dat de roofdieren hun speelgoed bevrijden uit de dichtgeknoopte of -genaaide lap textiel. Als ze daarmee klaar zijn, blijft er een flink gehavend stuk stof over en die wordt dan gebruikt om er een ‘moderne’ jeans van te maken. Zulke toegetakelde broeken, waarvan niet één hetzelfde patroon heeft, worden nu verkocht onder de merknaam ‘Zoo Jeans’.

jeans zoo 2

Vind je dit te onwaarschijnlijk om waar te zijn? Overtuig jezelf met bijgaand YouTube-filmpje! De jeansbroeken worden nu in serie ontworpen (lees ‘toegetakeld’) in verschillende dierentuinen en op het label wordt er zelfs aan toegevoegd wélke roofdieren zich precies aan je broek te goed deden, bv. ‘Designed by bears’.

[related-posts]

Als er nu één ding is dat letterlijk de tand des tijds heeft doorstaan, is het wel de jeansbroek!

Video “jeans designed by animals”: