Smijt koffieprut niet weg, maar maak er dit schoonheidsmiddeltje van

Een stralende huid.

Koffie maakt je wakker, dat is niets nieuws onder de zon. Wist je ook dat je het drankje zelfs niet hoeft te drinken om er zo fris als een hoentje uit te zien? Koffiedik, vermengd met kokosolie en zwarte peper, is een perfect mengseltje voor wie met een stralend gezicht aan de dag wil beginnen.

Ochtendcrème tegen wallen.

Iedereen heeft wel eens last van donkere kringen onder de ogen. Ze ontstaan meestal door stress en te weinig of te veel slaap. Slechte gewoontes zoals zout eten, veel roken en veel drinken kunnen ook meespelen. Tot slot kan een allergie, zoals bijvoorbeeld hooikoorts, wallen veroorzaken.
Er bestaan veel crèmes die dit kwaaltje willen verhelpen. Het probleem met die producten is dat ze ofwel heel duur zijn, ofwel niet goed zijn voor je huid. Onder je ogen is je vel best dun en zo’n crèmes bevatten vaak chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn.

Het kan dus veel gezonder en goedkoper. Met koffieprut kun je die donkere kringen ook laten verdwijnen. Dit werkt nog beter als je het mengt met kokosolie en zwarte peper. De koffie werkt ontstekingswerend. De zwarte peper maakt je wakkerder en stimuleert de bloedcirculatie. Tot slot zorgt de kokosolie voor hydratatie en maakt deze het mengsel gemakkelijker om te smeren. Voor het beste resultaat smeer je het goedje zo’n twee keer per week onder je ogen en laat je het een half uur intrekken.
Eigenlijk zou je koffieprut nooit mogen weggooien. Het is voor zoveel zaken goed. Zo kun je er ook deze 5 handige dingen mee doen.

meisje-koffie