Nee, dit is geen vechtpartij, maar een schoonheidsbehandeling!

‘Face slapping’ is een Oosterse manier om rimpels tegen te gaan.

Twee jaar geleden kwam men met deze ‘wellness’-behandeling voor het eerst op de proppen in Thailand. Dat je met bepaalde groente- en fruitbehandelingen een frisser en jonger gezicht kan bewerkstelligen, is al lang ingeburgerd in onze schoonheidscultuur, maar dé manier om met gezichtsmassage de rimpels uit je huid te doen verdwijnen, is ze eruit te… slaan! In het Thais is de term niet uit te spreken of neer te pennen, maar sinds de Amerikaanse zender abc ermee uitpakte, is het in de VS een heuse hype geworden onder de naam ‘Face slapping’.

Een jaar geleden behoorde het tot een pakket van een volledige lichaamskuur, maar tegenwoordig kan je in Amerika een professionele ‘face slapper’ bezoeken zoals je een kapperszaak binnenstapt. Je gaat in een comfortabele stoel zitten en de schoonheidsspecialist(e) gebruikt alle delen van zijn/haar handen om je gezicht te ‘bewerken’, zelfs de vuisten. Kneden, masseren, meppen en botweg op je smoel kloppen: het maakt allemaal deel uit van de behandeling. Die duurt nauwelijks een kwartier, maar je telt er wel gauw 350 dollar voor neer. En het vreemde is: de vaste clientèle komt bijna wekelijks over de vloer! Alsof het allemaal masochisten zijn…

[related-posts]

Beauty-experts zweren bij deze nieuwe methode om rimpels tegen te gaan, maar zelfs in medische kringen keurt men de behandeling niet meteen af. Artsen stellen dat het strategisch slaan en kneden van het gezicht wel degelijk de bloedcirculatie bevordert op dié plaatsen waar de huid het minst wordt ‘getraind’ en onderhouden. Daarnaast blijken ook de poriën van de gezichtshuid te verkleinen en worden de kwalijke trekken om de mond en de ogen duidelijk weggewerkt. Vandaar dat ook behoorlijk wat mannen zulke zaken bezoeken.

Schat, in plaats van te bekvechten vanavond, zullen we ons eens wagen aan een partijtje ‘face slapping’?… Wie begint?

Video over “face slapping”: