‘Sjakoske’ voor honden

Niet eens zo slecht bekeken!

Met je viervoeter kan je vanalles uitrichten: hem een bril op de snuit zetten, hem de meest potsierlijke kleren doen dragen, noem maar op. De meeste honden laten het zich allemaal welgevallen.

Maar ooit een hond op straat gezien met een opvallend vrouwelijke handtas om de nek? In verscheidene Italiaanse en Franse steden kan je ze tegenwoordig regelmatig op het lijf lopen. En alles ziet ernaar uit dat het een heuse rage wordt. Let wel, dit mag dan al wel een onnozele rariteit lijken, maar op de keper beschouwd is dit allesbehalve ‘te gek’!

hondenhandtas1

[related-posts]

In bijna alle grootsteden binnen Europa slaan gewiekste zakkenrollers almaar meer toe, hoofdzakelijk in winkelstraten en op markten. De slachtoffers zijn doorgaans vrouwen met handtassen. En hoe kan je de inhoud ervan nu beter beschermen als die handtas om de nek van je hond hangt? Weinige gauwdieven zullen je hond benaderen en al zeker niet als die er boosaardig uitziet of een kwalijke reputatie heeft.

hondenhandtas2

Eenmaal het op betalen neerkomt, zal het baasje de handtas van de hond overnemen. Kortom, de handtas behoort zowel de hond als het baasje toe en daarom zijn er nu verschillende designerhandtassen op de markt gebracht. Ze verschillen met de klassieke ‘sjakossen’, omdat ze voorzien zijn van extra riemen die kunnen aangepast worden op hondenmaat.

hondenhandtas3

[related-posts]

Maar een echte commercie wordt het wel. Voor een slordige 1.000 euro koop je de ‘Fontanelli Little Black Handbag’ en voor het dubbele van de prijs hebben jij en je hond een Satchel uit pythonleder.

Liever dat bedrag neertellen dan al je geld en waardepapieren in een flits verliezen, nee?…