Parelsnoeren en -oorbellen terug hip!

Diamonds zijn niet langer a girl’s best friend.

Emma Watson oorbellen

Toeval of niet, de jongste weken lieten heel wat wereldsterren zich fotograferen met een parelsnoer om de hals of een paar opzichtige oorbellen en armbanden in de vorm van parels. Kate Middleton, Katy Perry, Emma Watson, Michelle Obama, Rihanna: allen pronkten ze maar al te graag met hun ‘herontdekte juwelen’.

Een vijftal jaar geleden zou je hiermee als een ‘tuttebel’ door het leven gaan. In de jaren ’20 tot ’60 waren parels nochtans hét hebbeding van elke vrouw die een beetje hip uit de hoek wilde komen. Tot grote verbazing van de juweliers zijn deze kleinoden momenteel weer helemaal ‘in’ en is er een dermate grote vraag naar, dat zelfs de voorraden op raken.

[related-posts]

Bijgevolg duiken er ook massa’s nepparels op, al is het verschil nauwelijks te zien. “Nepparels kan je voor een prikje kopen en zijn niet minder stijlvol.”, zegt styliste Laura Van der Borght, “Al geldt er één gouden regel met parels, nep of echt: hou het sober! Combineer ze niet met andere accessoires, ook niet met andere parelsieraden. Eén accent volstaat!”

Breakfast at Tiffany's Audrey Hepburn

Inmiddels heeft de hele mode-industrie ingehaakt op de nieuwe trend. Parels worden verwerkt in truien en kragen en een versleten jeans wordt a.h.w. het dubbele waard als ie wordt opgevrolijkt met een paar parels.

Styliste Laura Van der Borght pleit voor de Audrey Hepburnlook: “Als je tegenwoordig echt in de kijker wil lopen, dames, draag dan een strak zwart kleedje, tooi je haar in de stijl van de fifties en werk je look af met een sobere parelketting om je jukbeenderen!”