Oorbellen maken plaats voor ‘ear cuffs’

In en rond het oor is meer plaats dan voor een belletje of een piercing.

Een nieuwe trend komt langzaam boven water: ‘ear cuffs’ of letterlijk vertaald ‘oor-manchetten’. Het zijn wat groot uitgevallen oorbellen die niet meteen aan de oorlellen hangen, maar die zich rond een flink deel van de oorschelpen klemmen.

Ear cuffs 2

Het zijn kunstige juwelen in diverse vormen en groottes. Voortdurend duiken nieuwe modellen op in de etalages, vervaardigd uit eenvoudig goud tot extravagant versierd met Swarovski-kristallen en parels.

Ze waren al langer op de catwalks en modemagazines te zien, maar de populariteit vertaalt zich nu ook in een piekende verkoop. Bovendien gaven beroemdheden als Miley Cyrus, Cara Delevingne en Miranda Kerr de mode een zetje door ermee recent in het openbaar te verschijnen.

[related-posts]

In feite komen de hebbedingen overwaaien uit Japan, waar de dames al veel eerder de kunst verstaan om het hele oor te benutten om met hun sieraden te pronken. In onze contreien werden de ‘ear cuffs’ al eens eerder geïntroduceerd, in de jaren ’90, maar zonder veel succes. Dit keer lijken ze pas écht aan te slaan. Ook al omdat je er niet per se twee hoeft te kopen. Integendeel.

Ear cuffs 3

Dames die echt hip willen zijn, laten langs de ene kant hun haar los hangen en steken aan de andere kant hun haar op, waardoor één oor vrij komt. Eén mooie en opvallende ‘ear cuff’ geeft veel meer aanleiding tot een ‘wow-effect’ dan er twee te dragen, beweren mode-deskundigen.

Is dit nu toeval of niet, maar in mijn directe vriendenkring van vrouwen draagt niemand ook maar één oorbel tijdens onze bezoekjes. En ik al zeker niet!…