Ontwijkende antwoorden bestaan niet alleen in de politiek

Je wilt bij de club horen, maar eigenlijk weet je er niks van.

Ik mag dan al wel enige ervaring hebben, maar ik sta soms zelf met een mond vol tanden als men mij plots een microfoon onder de neus duwt. Je moet al heel erg goed bij de pinken zijn om tijdens straatinterviews gevat te kunnen antwoorden. In de politiek zijn ontwijkende antwoorden schering en inslag en het verstandigste antwoord is misschien wel: “Geen commentaar.”

Maar ook in de ‘chique’ wereld van mode & design lopen er nogal wat mensen rond die eigenlijk maar één doel hebben: ze willen bij ‘het clubje’ horen en ze willen opvallen. Maar wanneer je ze plots informeert naar de huidige trends en naar de meest creatieve ontwerpers, zouden ze zich eigenlijk liefst zo snel mogelijk uit de voeten maken.

[related-posts]

Volgende straatinterviews werden gemaakt ter gelegenheid van de internationale Fashion Week 2014 in Milaan die eind vorige maand plaatshad. Het is zonder meer  lachwekkend hoe sommige ‘fashionista’s’ zich uit de slag trekken. Maar uiteindelijk zijn ze allemaal een beetje acteur en actrice die een karikatuur van zichzelf neerzetten.

En bovendien kunnen ze allen een ferm stukje liegen. De interviewster legt hen een aantal namen van zogenaamd ‘bekende designers, stylisten en ontwerpers’ voor, maar die blijken in het geheel niets met mode te maken te hebben. In de insnijdingen in beeld wordt telkens vermeld wié die personen werkelijk zijn en wat ze deden of doen. Maar de geïnterviewde ‘modekenners’ vinden hun modieuze creaties allemaal -… schitterend!

[related-posts]

Eén ding is duidelijk: ‘Exactly’ is het nieuwe modewoord voor ‘Weet ik veel!’…

Video over “Fashion Week”: