Naar welke kapper gaat jouw kapper?

Doe je ‘t niet allemaal beter zelf?

Ook jij zal al wel eens in een situatie zijn beland dat je pas stilstaat bij feiten, waarmee je nooit eerder rekening hield. Om maar één voorbeeld te geven: je maakt een afspraak met je huisarts, maar die zegt in extremis de afspraak af… omdat hij zelf ziek is! Tof dat hij het je nog zelf laat weten, want wat is er onaangenamer dan op doktersvisite te gaan en je eigen huisarts er slechter uitziet dan jijzelf en voortdurend een grieperig hoestje over je heen blaast?

Laatst ergerde ik me aan mijn kapper. Zijn haar hing half over zijn ogen en hij bleek al in geen dagen zijn baardgroei te hebben verzorgd. Dan baal ik toch wel even en moet ik mijn lippen op elkaar klemmen, wil ik hierover geen rake opmerking geven. Ik verzoende me bij de idee dat het inderdaad niet makkelijk is om je eigen haar te kappen. Ik doe het wel eens, maar mijn haardos lijkt na afloop een oorlogsgebied.

[related-posts]

In mijn dorp ís er helaas maar één kapperszaak voor mannen en de ‘coiffeur’ heeft dan ook zijn handen vol. Maar er zijn wel twee wassalons waar je je eigen was kan doen. Waarom dan geen kapsalon waar je zélf je haar kan coifferen? Ohja, ze bestáán, en sommige klanten zijn zo bedreven geworden in het kappen van hun eigen haar dat het een lust is om te zien!

Oefening baart kunst, toch?…

Video “eigen haar knippen”: