Na de oorwarmers nu ook de neuswarmers

Dit wordt een winterhype.

In Amerika zie je ze al in het straatbeeld sinds 2005, maar pas nu zag ik ze voor het eerst in een Vlaamse winkel liggen. Eerst had ik zelfs niet door wat het was, maar toen een moeder het ‘ding’ op de neus zette van haar dochtertje, werd het me duidelijk: het was een gebreide neuswarmer in de vorm van een Mickey Mouse-snoetje. Schattig om zien, maar wellicht ook erg nuttig als straks de vrieskou in het land is.

neuswarmer2

Het zal wel aan de lengte van mijn reukorgaan liggen, maar van zodra de temperaturen flink onder het vriespunt dalen, is mijn neus zowat het eerste dat snakt naar warmte. Tegen koude handen heb je handschoenen, je oren kun je warm houden met een muts of oorwarmers en je nek met een sjaal. Maar nu zijn er kennelijk ook neuswarmers op de Vlaamse markt en je vindt ze in alle kleuren en vormen. Je zet de neuswarmer op als een fopneus of bindt hem met lintjes om je oren.

neuswarmer4

[related-posts]

Voor de kleinsten wordt dit dolle pret, want de bonte kinderexemplaren laten niets aan de verbeelding over. Ze zijn speels en snoezig, maar ik zie mezelf niet meteen rondlopen met een Mickey Mouse op mijn neus. Geen nood, ze zijn ook al in de handel in neutrale kleuren en in grotere formaten. En bovendien wordt op verschillende internetsites uit de doeken gedaan hoe je er zelf één kan breien of haken.

neuswarmer3 neuswarmer1

Zelfs Sesamstraat stelde in 1982 al de ‘nose warmer’ voor, al bleek Kermit daar niet zo happy mee:

Video Sesamstraat: