Mannen volgen het slechte voorbeeld van Kim Kardashian

Korsetten zijn helemaal in, maar uitermate ongezond!

Een smalle taille en volle heupen: dat is wat verkopers van hippe korsetten je beloven. Aanleiding van deze rage zijn de opzienbarende foto’s die Hollywood-ster Kim Kardashian sinds vorig jaar deelde via de sociale media:


Ontelbare meisjes en jonge vrouwen volgden Kim K’s voorbeeld en denken dankzij het korset een ‘zandloperfiguur’ of ‘wespentaille’ te bewerkstelligen. Er is zelfs een ware vermageringstrend aan gekoppeld: het ‘korsetdieet’. Door het dragen van een veel te nauw korset zou je je eetlust in toom kunnen houden en vliegen de kilo’s er af alsof je een maagverkleining onderging.

[related-posts]

Niets is minder waar, integendeel, de rage wordt door medici beschouwd als gevaarlijk en onverantwoord. Het dragen van een (te nauw) korset kan immers leiden tot o.a. bloedklonters in je aders, verterings- en ademhalingsproblemen, een misvormde ribbenkast en zelfs tot miskramen. Schoonheidsspecialisten beweren dan weer dat het dragen van een korset je zelfvertrouwen opkrikt en zelfs je complexen uit je geest werkt.

Hèt complex van vele mannen is hun ‘bierbuikje’ en de kwabben rond hun middel, dus ligt de vraag voor de hand: zouden zìj dan niet gewonnen zijn voor het stiekem dragen van een korset? Cosmopolitan wist 7 mannen letterlijk te strikken voor dit experiment. Het resultaat is even verrassend als lachwekkend: