Let op met skinny’s!

Liever een maatje te groot.

Je ziet ze al sinds 2005 in het straatbeeld en toch zijn ze nog altijd trendy: de skinny jeans of kortweg, de skinny’s. De broeken zitten zo strak om je onderstel dat ze eruit zien als een tweede huid. Een tweede ‘skin’, zeg maar, wat in het Engels ‘huid’ betekent. Ze worden zowel door vrouwen als door mannen gedragen. Ze mogen er best pittig en zelfs prikkelend uitzien, voelen de dragers van een skinny zichzelf wel lekker in hun vel als ze hun benen in die strakke pijpen hebben gewrongen?

De dragers van een skinny jeans zijn vaak in behandeling voor het syndroom van Bernhardt-Roth, dat -zonder dat de patiënt het zelf beseft- veroorzaakt wordt door de strakke broek. De ziekte kenmerkt zich door een continu tintelend tot ‘verdoofd’ gevoel in één of beide dijbenen. Dit komt omdat de jeans te veel druk uitoefent op een gevoelszenuw in het bekken. Vanzelf krijg je dan ook ‘lome benen’.

[related-posts]

Een andere klacht waarmee skinny-dragers vaak voor de dag komen is… buikpijn. Die wordt doorgaans veroorzaakt door de veel te strakke heuprand van de jeans. Door de druk op je middel en je onderbuik verteert het voedsel in je darmen minder goed en begint het pijnlijk te borrelen. Eén van de nare gevolgen ervan is dat je stoelgang wordt verstoord: ofwel door constipatie, ofwel door diarree.

Mannelijke dragers van een skinny jeans kunnen nog een bijkomend probleem ondervinden. Een drukkend gevoel ter hoogte van de testikels kan hevige pijnen veroorzaken en het kan zelfs gebeuren dat een teelbal gaat draaien. Bovendien is medisch bewezen dat een strakke broek en zelfs een strakke onderbroek een goede zaakproductie belemmert.

[related-posts]

Als je als man een hippe jeans wil kopen, vraag je dus beter naar een ‘baggy’: een jeans die wel strak zit om de benen, maar los op de heupen en het achterwerk.