Inspirerend: brandwondenslachtoffer wordt make-upartieste

Een sterke en prachtige vrouw.

Nadat Shalom Nchom, een vrouw van twintig jaar oud, als kind ernstige brandwonden opliep, vond ze troost en redding in make-up. Momenteel woont ze in de Verenigde Staten, maar ze komt oorspronkelijk uit Nigeria. Daar had haar moeder een kruidenierswinkeltje waar ook regelmatig voedsel bereid werd om te verkopen. Toen Shalom negen was, liep het mis. Zij was aan het slapen in de achterkeuken waar ondertussen ook haar zussen aan het spelen waren. Shalom weet niet precies hoe het gebeurd is, maar plots viel op haar de frituurolie die haar moeder gebruikt had om gerechten klaar te maken.

Door het accident was bijna haar volledige lichaam verbrand: haar gezicht, haar oren, haar hoofd, haar schouders en haar armen. Ze herinnert zich dat haar huid letterlijk van haar lichaam viel en ze overal immense pijn voelde. In geen tijd was haar leven veranderd.
Door de brandwonden werd ze gepest op school en verloor ze al haar zelfvertrouwen. Mensen staarden haar aan en vroegere vriendinnetjes liepen gillend weg wanneer ze met hen wou spelen. Toen ze wat ouder werd, was make-up voor haar een manier om met dat pesten om te gaan. Alhoewel ze benadrukt dat schmink alleen niet genoeg is om jezelf goed in je vel te voelen. Tijdens haar schoolperiode zorgde het er in ieder geval niet voor dat ze gelukkig was.
Zelfvertrouwen kreeg ze pas later, wanneer ze naar Amerika verhuisde. Ze ging bij haar tante in de Verenigde Staten wonen om daar beter geholpen te kunnen worden. In het brandwondencentrum ontmoette ze patiënten die er veel erger aan toe waren dan zijzelf. Het deed haar beseffen dat ze geluk had en beter blij kon zijn met haar lichaam. Ondertussen was make-up een passie van haar geworden die ze graag met iedereen deelt op haar YouTube-kanaal.

Video “de kracht van make-up”: