Haal alvast een stofmasker in huis!

Geen enkele huidcrème weerstaat aan luchtvervuiling.

Ze doen soms lachwekkend aan: beelden van Aziatische vrouwen en mannen die continu een stofmasker dragen om in de eerste plaats hun luchtwegen te beschermen tegen de smog die in de grootsteden niet meer te aarden is. Nochtans loopt tegenwoordig 80% van de stadsbevolking ermee rond en wie dit vertikt, wordt er scheef bekeken…

Wij kunnen het ons nauwelijks voorstellen: met zulk een mondlap over straat gaan, voor je computer zitten, sporten, lachen en praten met zo’n onnozel vodje onder je neus. Zelfs bij het seksen is dit één van dé attributen! Nochtans, voor zo ver we de vooruitzichten mogen geloven, is de tijd dat we er in Europa zelf aan toe zijn niet ver af. Niet alleen de luchtwegen van stadbewoners worden onrechtstreeks besmet door kwalijke bacteriën, ook de huid wordt dermate aangetast, dat we uiterlijk veel sneller ‘verouderen’ dan pakweg 20 jaar geleden. En dit blijkt niet te gelden voor mensen die op het platteland wonen.

[related-posts]

Niet voor niets zien Aziaten er merkelijk jonger uit dan ze in wezen zijn. Erg bewust van de luchtvervuiling, besteedt de gemiddelde vrouw én man er al jarenlang bijzondere aandacht aan haar/zijn uiterlijk. Behalve de klassieke stofmaskers, proberen ze hun huid in ere te houden met baden, dagelijkse onderhoudsbeurten met natuurlijke oliën en gezichtsmaskers op basis van groenten en fruit. Commerciële huidcrèmes zijn er geenszins een succes.

Ook in ons land blijken stadsvrouwen en -mannen veel te vroege ouderdomsverschijnselen te vertonen. En dit is in de eerste plaats te wijten aan de vervuilde lucht. Die stadslucht bevat een cocktail van 224 stoffen die de keratine in onze huid afbreken. Dit betekent dat je er in nauwelijks 10 jaar tijd ook 10 jaar ouder kan uitzien!

[related-posts]

Geen idee waarom een programma als ‘Boer zoekt Vrouw’ zo’n succes is. Maar als ik een stadsboer was, zou ik in de eerste plaats naar een plattelandsvrouw zoeken. Hun vershouddatum gaat immers zoveel langer mee!…