Kan jij gewoon ‘blij’ zijn met je uiterlijk?

Wereldsterren hebben te pas en te onpas een voorbeeldfunctie.

We zijn allemaal ietwat een egotripper. Je zou versteld staan van het aantal mensen dat zich bij de kapper aandient met de vraag “Ik wil gekapt worden à la… (vul zelf maar in)” en dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. En nog een stap verder: ook plastisch chirurgen krijgen meer dan verwacht het verzoek hun ‘patiënt’ om te turnen als een lookalike van één of andere beroemdheid.

Lees ookVrouw geeft meer dan $30.000 uit om op Kim Kardashian te lijken

Lees ookIk wil eruitzien als… Ja, wiè?

Deze jonge Braziliaan mag zich best tevreden voelen in de huid van Michael Jackson, maar is dit niet eerder een ziekte of een waanzinnige obsessie?


Spiegels zijn a.h.w. een onmisbaar attribuut geworden in de woonst. ‘Beauty & Fashion’ hebben wereldwijd een belangrijke plaats ingenomen in de hele economie en vooral jonge mensen pikken haast elke trend op die de kop opsteekt. Hoe mensen over hun eigen lichaam denken, verschilt erg van land tot land. Net zo goed als men oordeelt over de vraag: “Wie vind jij de mooiste mensen ter wereld?”. Sta daarbij maar eens even stil; je antwoord zal quasi zeker verschillen van die van je huisgenoten!

(lees verder op de volgende pagina)