Een snor is minder hip dan gedacht

‘Movember’ actie is in ons land nauwelijks bekend.

Movember is een jaarlijks terugkerend internationaal evenement waarbij mannen gedurende de hele maand november hun snor laten staan. De Movember Stichting organiseert de liefdadigheidsactie op de website van de stichting. De actie is hier weinig bekend en duidelijk ook niet erg succesvol, want ik zie maar weinig nieuwe snorren in mijn vrienden- en kennissenkring.

Movember is de Engelse samenvoeging van Moustache en November. Het is een wereldwijde campagne die door het laten groeien van de snor aandacht vraagt voor de gezondheid van de man in het algemeen en prostaatkanker in het bijzonder. Sinds 2004 is de stichting actief in Australië en Nieuw-Zeeland en met de jaren sloten ook de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, en een groot deel van Europa aan.

[related-posts]

Mannen die nu al een kleine week hun snorharen alle wildgroei gunnen, verzamelen via sponsorgelden van hun aanhang geld in voor het hogergenoemde goede doel. Via de aandacht die de zender VIER aan de actie besteedde kwam er wel enige beweging in Movember in ons land. Christophe Deborsu en Lieven Scheire zijn de ‘veranderende’ gezichten van de actie.

De vermoedelijke reden waarom de actie niet echt aanslaat is dat de meeste mannen gezichtsbeharing niet echt esthetisch én vervelend vinden. Uit een rondvraag van het sociaal netwerk Twoo kwamen volgende bevindingen aan de oppervlakte:

[related-posts]

  1. Iets meer dan 60% van de vrouwen vindt een man met een snor maar niets!
  2. Een snor is ronduit ‘onhygiënisch’ vindt 5% van de vrouwen.
  3. Maar 20% van de mannen vindt een snor cool en sexy.
  4. Toch vindt 32% van de mannen een baard wél aantrekkelijk.
  5. En ook 25% van de vrouwen vindt een man met een baard wel hot.

Vreemd dat Frank Deboosere ter gelegenheid van Movember niet teruggrijpt naar zijn aloude gewoonte en voor één maand zijn weerpraatje mét snor aan de man brengt!…

[related-posts]

Bijgaand een filmpje waarin een man niet zonder trots zijn excentrieke snor toont. Maar hij deed er wel veel langer over dan één maand:

Video man met snor: