Draag dag en nacht een beha!

Als je niet wil dat rond je 30ste je tieten aan je knieën hangen…

Dit is een opmerkelijke gouden raad van de Amerikaanse actrice Halle Berry (48) of althans het advies van haar moeder. Halle, die in 2002 een Oscar won voor Beste Actrice dankzij haar rol in ‘Monster’s Ball’, stelde zopas haar eigen lingeriecollectie voor. In een interview met InStyle liet ze deze zinnen over haar zwoele lippen rollen en die gingen intussen zowat de hele wereld rond: “Als je niet wil dat je borsten aan je knieën reiken wanneer je 30 bent, moet je altijd een beha dragen, de klok rond! Dat heeft mijn moeder me van jongs af aan geleerd.”. De actrice is van Afro-Amerikaanse afkomst en mag zelf trots zijn op een bijzonder mooie boezem. “Precies daarom heb ik nood aan een degelijke beha…”, lachte ze met een knipoog.

Dit leidde Halle wellicht ook naar de tekentafel. Ze ontwierp zelf een tiental beha-modellen met bijpassende slipjes, waarmee zij het Franse lingeriemerk ‘Scandale’ nieuw leven wil inblazen. Meer nog, ze is nu mede-eigenaar van het label geworden. Berry wil niet alleen haar naam op de etiketten, ze wil het label ook toegankelijker maken en niet uitsluitend in Frankrijk. Hoewel de Parijse lijn blijft behouden, wil ze het afzetgebied uitbreiden en nu al wordt haar collectie te koop aangeboden in de Amerikaanse winkelketen ‘Target’. Vanaf 2015 zou ze ook hier in de lingerierekken moeten liggen. Niet Halle Berry zelf; haar collectie wel te verstaan…

[related-posts]

En nu hoor ik jullie denken: wie bedenkt nu een naam als ‘Scandale’ voor een lingeriemerk? Het bedrijf werd opgericht in 1932 door de Franse textielontwerper Robert Perrier die zich vooral bezighield met het maken van korsetten en kousen. Op een dag kreeg Perrier een stof in handen en kreeg hij het idee om een nieuw type van ondergoed te lanceren. Dit nieuwe ondergoed zou veel lichter, fragieler en half doorschijnend zijn, kortom heel anders dan wat je in die tijd op de consumentenmarkt kon terugvinden. Zijn assistent noemde de eerste exemplaren ‘schandalig’, wat meteen ook de geboorte van de merknaam betekende.

Video interview Halle Berry: