De TomTom kenden we al, tijd nu voor de Toms!

Hippe zomerschoenen voor het goede doel.

Ik hinkte jaren achterop toen ik mij eindelijk een TomTom aanschafte -mijn gps, en inmiddels mijn beste compagnon in de wagen!-, maar ik vermoed dat ik één van de eersten in Vlaanderen zal zijn die zich een paar Toms aanschaft.

Schoenen Toms

Het zijn hippe, kleurrijke en lichte schoenen die er uitzien als de bekende ‘espadrilles’ en die je voeten de nodige lucht en bewegingsvrijheid geven. Nu al wordt voorspeld dat dit een heuse zomerrage wordt.

De modellen zijn gebaseerd op de Argentijnse ‘alpargata’s’, die vervaardigd zijn uit hennep en linnen. Zalando en Omoda bieden de Toms nu al online te koop aan, maar wellicht volgen weldra ook de grote winkelketens in België. Een paar kost om en bij de 40 euro en qua kleur en motieven is er keuze zat!

[related-posts]

Het is bekend dat blootvoets rondlopen het gezondst is, maar de levensomstandigheden laten dit helaas niet altijd en overal toe. De Amerikaanse zakenman Blake Mycoskie begreep dit ook, toen hij tijdens een vakantie in het ‘moderne’ Afrika talloze kinderen met ernstige voetblessures zag sukkelen. Dit bracht hem op het idee een ‘schoen’ te ontwikkelen die niet aanvoelt als een schoen. Zo gezegd, zo gedaan.

Schoenen Toms

Het was de man kennelijk menens, want behalve zijn geld, laat hij ook zijn hart spreken: bij aankoop van elk paar verkochte Toms, geeft hij één stel cadeau voor ontwikkelingshulp.

Misschien komen jij en ik elkaar nog wel eens tegen deze zomer. Maar dan durf ik hopen dat je Toms draagt met een ander motiefje dan ikzelf al heb gekozen…