Castorolie: een wonder voor huid en haar

De wonderolie van de wonderboom.

[quote_box_center]Wonderolie of Castorolie is een plantaardige olie die wordt gebruikt voor diverse huis-tuin-en-keuken-toepassingen.[/quote_box_center]

Wat is deze wonderolie?

Een Wonderboom

Castorolie staat bekend onder verschillende namen, zoals Ricinusolie of Wonderolie.  Het is een speciale olie die volledig natuurlijk is.  De Wonderolie wordt gemaakt van de vrucht van de Wonderboom, de zogeheten wonderboon.  De mooie benaming heeft de boom te danken aan de uitzonderlijke snelheid waaraan deze plant groeit.

De ‘bonen’ worden geplet en uitgeperst tot olie.  De pulp die overblijft is heel giftig.  De olie daarentegen is een wondermiddeltje voor onder andere huid en haar.

Een eeuwenoud wondermiddel:

Castorolie of Wonderolie

Hoewel de olie verschillende goede eigenschappen heeft en aan verscheidene producten wordt toegevoegd, is castorolie op zich tegenwoordig minder bekend.  Nochtans is het middel al eeuwenlang geliefd omwille van zijn helende werking.

Ongeveer 4000 voor Christus werd het door de Egyptenaren gebruikt en nadien door de Oude Grieken.  Het was een populair product met vele toepassingen, waaronder medicinale.

(lees verder op de volgende pagina)