Alweer zo’n modewoord: ‘groomzilla’

De moderne man stoomt zich klaar voor het huwelijk!

Inderdaad, voortaan zal iedereen niet alleen reikhalzend uitkijken hoe de bruid voor de dag zal komen tijdens haar huwelijksfeest, maar wordt er ook van de bruidegom verwacht dat hij zich op ‘de grote dag’ terdege heeft voorbereid. Het begrip is hier nauwelijks bekend en er bestaat niet eens een Nederlandstalig woord voor, maar in Amerika en Groot-Brittanië is ‘groomzilla’ intussen een ware rage, zo niet een ‘must’ voor elke bruidegom in spe. Kortom, al maanden van tevoren zijn de toekomstige echtgenoten er met hun trouwfeest in de weer en desnoods zouden ze zichzelf laten ‘stomen’ om er op hun paasbest uit te zien.

Mannen worden steeds zelfbewuster en sinds een paar decennia geven ze fortuinen uit aan schoonheidsbehandelingen om er nóg aantrekkelijker uit te zien. Gek genoeg vinden ze dit niet zo belangrijk wanneer ze op de versiertoer gaan, maar wél wanneer hun huwelijksdatum naderbij komt en de toekomstige bruid al lang zijn mooie uiterlijkheden en trekjes kent en apprecieert. Of afkeurt. Het zal dit laatste dan wel zijn…

[related-posts]

Feit is dat weinig mannen nog ‘naturel’ voor het huwelijksaltaar of voor de wetsdienaar verschijnen. De traditionele scheer- en kappersbeurt worden volgens een recente studie van het Britse Jacamo tegenwoordig aangevuld met heel wat prijzige behandelingen, waaronder tanden laten witten, spraytanning, waxen, zonnebankkuur, wenkbrauwen plukken, manicure en pedicure.

Maar dit is lang niet alles! Zelfs plastische chirurgie en meer bepaald neusoperaties, penisvergrotingen, liposucties, haar- en tandimplantaten staan in de agenda van de toekomstige bruidegommen. Volgens het onderzoek geeft slechts 1 op de 8 mannen toe ‘niets speciaals’ te ondernemen om hun aanstaande te behagen. Een keurig pak en das en een paar nieuwe schoenen vinden ze wél noodzakelijk. And that’s it!

Een eigenzinnige mening over deze rage bekijken?

Video “groomzilla’s”: