Wat je altijd al wou weten: zorgt scheren dat haartjes sneller terug groeien?

0
233

Stelling.

Hoe vaak hoor je niet zeggen dat als je haartjes afscheert, ze dikker en sneller zullen terugkeren. Daarom wordt het vaak afgeraden of trekken we ze één voor één uit met een pincet.

Het gaat dan om de oksels, de benen of bij de mannen zelfs in het gezicht, afwijkend van de baardlijn. De New Yorkse dermatologe Michele Green gaf ons een antwoord op de stelling die al jaren voor waarheid wordt aangenomen.

“Scheren zorgt er niet voor dat je haar sneller of dikker terug groeit, omdat het de haarfollikel die de haargroei controleert niet beïnvloedt”, zegt ze aan lifestylewebsite refinery29.com.

(lees verder op de volgende pagina waar haartjes het snelst terug groeien)

“De perceptie dat je haar sneller teruggroeit na een scheerbeurt klopt gewoonweg niet. Haar groeit nu eenmaal snel terug en het haar op alle lichaamsdelen heeft een ander groeiritme en een andere haardikte.”

Haar groeit dus sowieso terug en dat heeft niets te maken met het scheren ervan. Op welke plaatsen is dat dan? “Gezichtshaar groeit sneller terug dan bijvoorbeeld het haar op de benen, maar het is wel meestal dunner.”

GEEN REACTIES