7 populaire haarstijlen die haaruitval kunnen veroorzaken

Schadelijker dan je denkt.

Traction Alopecia is een aandoening waarbij men last heeft van haarverlies, puur door de manier waarop de haren behandeld worden. In deze gevallen is het haarverlies niet genetisch bepaald, of niet het gevolg van een ziekte of van bepaalde medicatie. De haren vallen voornamelijk uit bij de haarlijn en bij de slapen. Dit komt doordat bij bepaalde kapsels de haarzakjes onder een te grote spanning staan en voor een lange periode geforceerd worden. Hierdoor raken ze beschadigd en stoppen ze met groeien. Als de haren goed verzorgd worden, kan traction alopecia perfect vermeden worden. Daarom let je best op dat je deze 7 haarstijlen niet te frequent draagt.

1. Een dot

Traction alopecia wordt ook wel eens ‘ballerina kaalheid’ genoemd. Als je dag in dag uit een strakke dot draagt, is er een grote kans op haarverlies. Ook mannen met een man bun moeten hiervoor oppassen.

#Manbunmondays

A post shared by #ManBunMondays (@manbunmondays) on


2. Een weave

Een weave is vooral populair bij mensen met Afrikaanse haren. Een afro vraagt immers een aanzienlijke verzorging en veel vrouwen willen graag lang haar dat gemakkelijker te stylen is. Bij een weave worden matten haar in de bestaande haren genaaid. Het kapsel kan tot drie maanden meegaan. Een weave langer laten zitten, is een slecht plan, omdat de natuurlijke haren blijven groeien en uiteindelijk klem komen te zitten. Ook is het geen goed idee om meteen een andere weave te laten zetten, aangezien de haarfollikels eerst moeten herstellen.


3. Een strakke paardenstaart

Net zoals bij een dot, is het geen goed plan om elke dag een strakke paardenstaart te dragen. Je haarwortels staan erdoor te veel onder druk.


(lees verder op de volgende pagina)