29 schoonheidstips van de mensen die celebrities er prachtig doen uitzien

Vergeet bloggers, dit zijn échte professionele tips!

Telkens we bekendheden zien op het grote scherm of op de rode loper van één of andere prestigieuze prijsuitreiking, kunnen we niet stoppen om met bewondering te kijken naar hun fantastische looks. Het lijkt precies alsof populaire persoonlijkheden geboren zijn met het ideale fysieke uiterlijk en onberispelijk goede smaak. Maar in de realiteit hebben meeste sterren hun verbazende uiterlijk te danken aan het inspirerende werk van hun stylisten en makeup artiesten. Dit valt zeer hard op in ons artikel over de transformaties die celebrities ondergaan wanneer ze bekend worden. Om je toch een beentje voor te geven op iedereen die dergelijke looks probeert te bekomen, delen wij in dit artikel zo’n 45 tips van de stylisten en makeup artiesten die vandaag de dag achter de gezichten van Hollywood hun schoonheid staan.

Chris McMillan

Styling tips


Chris McMillan is een populaire Amerikaanse designer/stylist. Zijn stellair cliënteel omvat zeer bekende celebrities en Hollywood actrices, inclusief Kate Hudson, Kim Kardashian, Jennifer Aniston, Miley Cyrus, Anne Hathaway en vele anderen. Dit zijn zijn tips:

  • Een deftig kapsel is 99% van een succesvol persoonlijk imago. Niets anders kan compenseren voor een te kort aan haarverzorging of slechte styling. Je zou nooit mogen besparen wanneer het aankomt op je kapper. Een slecht kapsel zal vereisen dat je dit laat corrigeren na één of twee weken, terwijl het werk van een kwaliteitskapper kan meegaan voor een lange periode – zelfs al begint het te groeien, dan nog behoudt je de gewenste vorm.
  • Je styling zou er niet ideaal horen uit te zien. Een overdreven gladde kop haar ziet er onnatuurlijk uit en kan je look verbrodden. Zorg ervoor dat je je styling accessoires spaarzaam gebruikt – dit zal er mee voor zorgen dat je uiterlijk er lichtjes nonchalant uitziet.
  • Indien je er jonger wenst uit te zien, laat je haar dan lang groeien en verkies haarstijlen met vlechten.
  • De enige manier om je haar te laten groeien is door het niet te knippen. Verkort je lokken zelfs niet met enkele millimeters. Dit kan moeilijk zijn in het begin, maar het is belangrijk dat je vastberaden blijft voor op z’n minst een half jaar. De eerste weken zijn het moeilijkste – wanneer je haar langer begint te groeien, begint het stilaan vorm te verliezen en wordt het minder vatbaar voor styling. Om deftig uitziend haar te behouden, kan je verschillende accessoires gebruiken: hoofdbanden, sjaals, haarspeltjes en trendy tiara’s.
  • Indien je haar traag groeit en er zwak en levenloos uitziet, is het mogelijk dat je problemen hebt met je hoofdhuid. Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat de hoofdhuid af en toe een peeling of hydraterende behandeling geven je haar tot twee keer zo snel laat groeien.
  • De bekende stylist is er zeker van: je haar wat meer volume geven aan de wortels zal zo goed als elk kapsel er beter doen uitzien. Het belangrijkste voor elk kapsel is dus volume.
  • Indien je gehaast bent en maar 5 minuten tijd hebt, maar er toch goed wenst uit te zien, stelt McMillan een paardenstaart voor: “Je kan je haar kammen en er een lage paardenstaart van maken. Bevestig het ter hoogte van je nek en laat een paar strengen haar loshangen om de oren te bedekken. Dit geeft je de mogelijkheid om je haar in de complete lengte te tonen.
  • Spoel je haar uit voor je in een zwembad gaat. Vergeet niet dat chloor schadelijk is voor je haar. Om broosheid te voorkomen, probeer je best contact tussen het chloor en je lokken te vermijden. Spoel je haar dus voor je in het zwembad stapt en ook direct erna.
  • Indien je een hoog voorhoofd hebt, twijfel dan niet om je froefroe te laten groeien. Indien je een laag voorhoofd hebt, kan je deze het beste vrij houden.

(lees verder op de volgende pagina)