4 ingrediënten die zeker niet in je gezichtscrème mogen zitten!

Verzorg je huid en vermijd deze 4 dingen.

Een stralende, sterke en gezonde huid: het is de basis van een mooi gezicht.  Als je een stralende, egale huid wil, moet je vanzelfsprekend opletten welke schoonheidsproducten je gebruikt.  Volgens dr. Ultee, Nederlandse onderzoeksarts cosmetische dermatologie, heb je niet noodzakelijk een aparte dag-, nacht- en oogcrème nodig.  Eén enkel potje voor je gezicht is voldoende, zolang het een goede, zuivere crème is.

Het is overbodig om verschillende crèmes te kopen voor je gezicht, zolang je een goed product voor jouw huidtype hebt gevonden.
Het is overbodig om verschillende crèmes te kopen voor je gezicht, zolang je een goed product voor jouw huidtype hebt gevonden.


Hoe herken je nou een goede gezichtscrème?  Hiervoor is het een must dat je naar de ingrediënten van het schoonheidsproduct kijkt.  Vele crèmes bevatten namelijk bepaalde stoffen die irriteren.  De huid kan ook “onzichtbaar” beschadigd zijn.  Dit is niet te zien als je gewoon in de spiegel kijkt, wel op een huidscan.  In dit geval kan je huid gemakkelijker rood worden, irriteren of oneffenheden vertonen.  Probeer dus steeds irriterende stoffen te vermijden.

Een uitgebreide lijst van te mijden ingrediënten in cosmetica, vind je op de laatste pagina.

De 4 dingen die je best niet op je huid smeert (zelfs niet op je lichaam), zijn:

(lees verder op de volgende pagina)