2 redenen waarom we loensende vrouwen sexy vinden

Lichtjes scheelzien is niets om zich over te schamen!

Onlangs maakten we in onze recensie over de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival nog de opmerking dat onze landgenoot Loïc Nottet lichtjes scheelziet. Vooral in close-up zal je dit niet ontgaan zijn. Maar loensen hoeft daarom niet negatief te zijn. Vooral vrouwen blijken er zelfs voordeel uit te halen. Onbewust stralen ze volgens beauty-deskundigen precies daardoor een zekere charme uit die mannen al even onbewust sexy vinden.

Als we de namen noemen van een aantal bekende vrouwen die loensen zal je spontaan op zoek gaan naar foto’s en zou je deze stelling alleen maar kunnen beamen, hoewel het je misschien nooit eerder was opgevallen. Zowel Paris Hilton, Kate Moss als het Duitse fotomodel Heidi Klum hebben het: ‘heterotropie’. Het is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen van de oogspieren, die een verkeerde stand van de ogen tot gevolg hebben.

parishilton


katemoss


heidiklum


De iris van hun linkeroog wijkt qua standpunt af van die van het rechteroog. Of die beroemde dames echt te lijden hebben onder hun aandoening is weinig waarschijnlijk. Het trio dankt haar populariteit grotendeels aan hun lieve en mooie snoet, inclusief loensende ogen. Volgens deskundigen fixeren mannen zich in niet onbelangrijke mate op twee uiterlijke kenmerken bij een vrouw:

(lees verder op de volgende pagina)