16 ultieme tips die je sterke en gezonde nagels geven

Ga je voor fake of voor gezond?

Er is niets beter dan het hebben van sterke, gezond-uitziende, gelijkgeknipte en delicaat behandelde nagels. Maar voor vele mensen zien hun nagels er nooit zo goed uit als ze het echt zouden willen. Er zijn zelfs heel wat nuances waar je van op de hoogte hoort te zijn als je ze voortdurend in goede conditie wil houden. Hieronder lees je 16 tips die je zullen helpen om je nagels er fantastisch te doen uitzien!

1. Heb altijd een nagelvijl bij de hand.

Indien je iemand bent wiens werk- of fitnessroutine heel wat slijtage veroorzaakt, zorg dan dat je ten allen tijden een nagelveil bij de hand hebt om de ruwe kantjes die ontstaan te verwijderen. Werk in één richting, met de nerf van je nagel mee, voor een gladder resultaat.

2. Houd je handen altijd proper.

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je nagels en de huid errond grondig proper gemaakt zijn en vrij zijn van vuil. Verwijder vervolgens alle sporen van je laatste kleur met acetonvrije verwijderaar. Een goede methode is het aanbrengen van zeep op een tandenborstel en vervolgens je nagels en huid zachtjes te schrobben. Dit zal vuil verwijderen en dode huid exfoliëren zorder het gebruik van harde, uitdrogende chemicaliën of dure scrubs.

6602060-depositphotos_65709559_original-1473660737-650-e24b493414-1473697729


3. Houd je nagels droog.

Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën groeien onder je vingernagels. Herhaaldelijk of langdurig contact met water kan bijdragen aan het splitten van vingernagels.

4. Wees altijd zacht.

Je nagels zijn delicaat en het te hard schrobben ervan kan zelfs bijdragen tot een infectie. Probeer metalen nageltools te vermijden onder de nagel, want te veel peuteren onder de nagelplaat zal ervoor zorgen dat deze loskomt van de huid, wat kan leiden tot ongeregeld witte, krommende nageltippen.
(lees verder op de volgende pagina)